Jong talent kleurt de toekomst van Flevoland

7 jun 2024

Op donderdag 6 juni was het slotevent van Talent Kleurt Flevoland. Huis/Wijk van de Toekomst 11 & 12 wonnen met hun innovatieve oplossing de bokaal. Deze erkenning onderstreept het belang van jonge talenten in onze provincie. 

Publieksprijzen

Nog twee andere groepen hebben de harten van zowel het publiek als de jury weten te veroveren. Ook Huis/Wijk van de Toekomst 4 uit de onderbouw en Huis/Wijk van de Toekomst 6 uit de bovenbouw maakten indruk met hun creatieve oplossingen. Zij mochten de publieksprijzen voor de onder- en bovenbouw in ontvangst nemen. 

Talent Kleurt Flevoland

Het project Talent Kleurt Flevoland biedt leerlingen de unieke kans om actief mee te denken over de toekomst van Flevoland. Ze denken bijvoorbeeld mee over de bouw van 100.000 energieneutrale woningen tegen 2050. Deze betrokkenheid stimuleert hen om een actieve rol te spelen in de ontwikkeling van hun leefomgeving. Daarnaast is het een belangrijke stap richting een duurzame toekomst. Gedeputeerde Chris Jansen: “Door leerlingen op jonge leeftijd bij de provincie te betrekken, ontstaat er binding die hen hopelijk aanmoedigt om te blijven wonen en werken in Flevoland.”