Provinciaal Jeugddebat 2022

1 dec 2022 - 1 dec 2022

Logo Nationale Jeugdraad (NRJ)

Op donderdag 1 december 2022 zetten ongeveer 25 jongeren tussen de 12 en 18 jaar ‘hun’ politici op scherp tijdens het Provinciaal Jeugddebat Flevoland. U bent van harte welkom om hierbij te zijn! In het provinciehuis debatteren de jongeren met verschillende Statenleden. Van de deelnemende jongeren worden er 12 geselecteerd voor het 28ste Nationaal Jeugddebat in Den Haag. De Nationale Jeugdraad (NJR) en provincie Flevoland organiseren het Provinciaal Jeugddebat elk jaar.

Waarom een Provinciaal Jeugddebat

De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat jongeren van zich laten horen. De deelnemers confronteren tijdens het Jeugddebat verschillende Statenleden over onderwerpen die er voor hen toe doen. Vervolgens gaan de jongeren in debat met Statenleden van verschillende politieke partijen. De jongeren debatteren over actuele provinciale onderwerpen.

Het Nationaal Jeugddebat

Niet alleen de jongeren uit Flevoland laten hun stem horen. NJR organiseert ook in alle andere Nederlandse provincies debatten. Door mee te doen aan het Jeugddebat in de provincie, maken jongeren kans op deelname aan het 28ste Nationaal Jeugddebat in Den Haag. Dit debat vindt 3 april 2023 plaats in de Tweede Kamer. Tijdens het Nationaal Jeugddebat gaan 12 jongeren per provincie, dus in totaal ongeveer 150 jongeren, in debat met ministers en staatssecretarissen.

Over NJR

NJR is de springplank van de nieuwe generatie. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vorm geven aan onze wereld. Provincie Flevoland ondersteunt deze missie. Ga voor meer informatie naar njr.nl en jeugddebat.nl.