Floriade Werkt

Van 14 april tot en met 9 oktober is de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere. Een uniek evenement dat maar eens in de 10 jaar plaatsvindt. Deze editie staat het thema ‘de groene stad van de toekomst’ centraal. De komende jaren gaan we steeds meer in grote steden wonen. Het bewoonbaar maken en houden van die steden is een wereldwijd vraagstuk. Op de expo zijn oplossingen daarvoor te zien en beleven.

Versterken regionale economie

Provincie Flevoland steunt de komst van de Floriade vanwege de economische kansen. De wereldtuinbouwtentoonstelling biedt een half jaar lang een podium aan nationale en internationale deelnemers om hun groene oplossingen laten zien. Wie op een expo innovaties wil tonen, moet op tijd beginnen met de voorbereiding. Daarom werkte provincie Flevoland de afgelopen jaren samen met ondernemers, gemeenten, kennisinstellingen en studenten aan kennisontwikkeling en grensverleggende innovaties. Zo bouwden zij ons paviljoen Food Forum, de Flevolandse inzending voor Floriade, organiseerden we proeftuinen en ondernemersprogramma’s voor innovaties in het voedselsysteem. Maar bouwden we ook circulaire bruggen op Floriade park met de daaraan gekoppelde Bruggencampus Flevoland-Floriade. Ons doel: het versterken van de regionale economie.

Flevoland schept op!

Tijdens de Expo delen wij samen met Flevolandse bedrijven, kennisinstellingen en gemeenten de resultaten van de afgelopen jaren. Tegelijkertijd nodigen wij iedereen uit om met ons samen verder te bouwen aan de groene stad van de toekomst. Ons paviljoen Food Forum, de Flevolandse inzending voor Floriade is de plek waar wij onze bezoekers gastvrij ontvangen. In de Flevoland Food Experience maken zij kennis met Flevoland als voedseltuin van Europa. Ondernemers kunnen deelnemen aan het business-to-business programma Connect B2B. Flevolanders kunnen met korting een Floriade Pas kopen en in een gratis magazine lezen zij inspirerende verhalen van inwoners en bedrijven over wat zij nu al doen met het thema groene stad van de toekomst.