Menu voor de Toekomst

Om in de toekomst iedereen van voldoende, gezond en lekker eten te voorzien met respect voor de aarde moet ons voedselpatroon anders worden. Naast meer plantaardig is ook het eten van regionaal geproduceerd voedsel belangrijk. Daarmee worden veel transportkilometers bespaard. Maar hoe doen we dat? Is er wel voldoende aanbod?

Dichtbij en seizoensgebonden

Provincie Flevoland heeft chef-kok Sharon de Miranda gevraagd hier mee aan de slag te gaan. De afgelopen maanden heeft zij het Menu voor de Toekomst ontwikkeld. Dit bestaat uit eerlijke, gezonde gerechten. Met producten die passen bij het seizoen, van dichtbij, duurzaam en voor een goede prijs geproduceerd. Van alle ingrediënten is bekend waar ze vandaan komen. Maar dat niet alleen; de gerechten zijn ook lekker en smaakvol.

Chef-kok Sharon de Miranda

Sharon de Miranda is bekend van onder andere het televisieprogramma BinnensteBuiten. Zij is Flevolandse met multiculturele roots. Dat zie je te terug in haar kookstijl. Binnen Flevoland zoekt ze naar mooie en duurzame producten. Met het combineren van Hollands, Surinaams, Indisch, Caribisch, laat ze zien dat gezond eten lekker en smaakvol is.

Award

Voor deze vernieuwende aanpak heeft paviljoen Food Forum als eerste in Nederland het Greendish 2050 Guidelines certificaat ontvangen voor het Menu voor de Toekomst.