Promotietour verkiezingen Flevoland

15 mrt 2023

Leen Verbeek en Hetty Klavers brengen hun stem uit

Commissaris van de Koning Leen Verbeek bezoekt vandaag alle Flevolandse gemeenten om de verkiezingen voor Provinciale Staten onder de aandacht te brengen. Leen Verbeek: “De stemlokalen zijn vandaag open tot 21:00 uur. Ik wil iedereen die dit mag oproepen om te gaan stemmen! Door te stemmen bepaal je mee welke partijen en personen de inwoners vertegenwoordigen in de politiek.”

Eerste stemmen in de Noordoostpolder

Vanmorgen om 7.30 uur brachten dijkgraaf Hetty Klavers, commissaris van de Koning Leen Verbeek en burgemeester Roger de Groot samen hun stem uit. Dit deden zij in de modelwoning in woonwijk Emmelhage in Emmeloord.

School, brandweer, kerk, voetbalvereniging en drive-through

Na het uitbrengen van zijn stem in Emmeloord bezoekt de commissaris van de Koning het stembureau in Aeres VMBO Lelystad, samen met de dijkgraaf en burgemeester Ineke Bakker. Daarna reist hij door naar het stembureau in de remise van de brandweerkazerne in Dronten. ’s Middags wordt de promotietour voor de verkiezingen in Flevoland vervolgd met een bezoek aan het stembureau in de Bethelkerk in Urk en het stembureau bij voetbalvereniging Zeewolde. De commissaris sluit zijn tour af met een bezoek aan het stembureau Drive-Through Doemere in Almere.