Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Regiotaxi Flevoland. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de telefooncentrale van Regiotaxi Flevoland via 0900 - 222 88 77.

Overzicht veelgestelde vragen

 1. Hoe log ik in als Wmo-pashouder?
 2. Hoe log ik in als OV-reiziger?
 3. Hoe reis ik met medische begeleiding?
 4. Wat is de reserveringstijd voor mijn reis?

1. Hoe log ik in als Wmo-pashouder?

 1. Om online uw rit te reserveren heeft u een wachtwoord nodig. Dit wachtwoord vraag u aan via 0900 – 2228877. U ontvangt het wachtwoord op uw e-mailadres. Uw e-mailadres en wachtwoord zijn aan elkaar gekoppeld.
 2. Ga naar de reserveringswebsite en klik op de knop reserveren met inloggegevens. Onderaan de pagina klikt u op wachtwoord aanvragen / opnieuw instellen.
 3. U ziet dan een scherm u uw wachtwoord kunt instellen. Vul uw pasnummer in en klik op de knop aanvragen. U ontvangt dan een e-mail met daarin een tijdelijk wachtwoord.
 4. Heeft u het tijdelijke wachtwoord ontvangen? Ga terug naar de reserveringswebsite en kies voor reserveren met inloggegevens. U logt in met uw Wmo-pasnummer en het tijdelijke wachtwoord.
 5. Direct na het inloggen moet u uw tijdelijke wachtwoord wijzigen. Daarna kunt u uw rit reserveren.

2. Hoe log ik in als OV-reiziger?

 1. Ga naar de website om te reserveren en klik op de knop reserveren voor OV-reiziger. Onderaan de pagina klikt u op wachtwoord aanvragen / opnieuw instellen.
 2. U ziet dan een scherm u uw wachtwoord kunt instellen. Vul uw e-mailadres in en klik op de knop aanvragen. U ontvangt dan een e-mail met daarin een tijdelijk wachtwoord.
 3. Heeft u het tijdelijke wachtwoord ontvangen? Ga terug naar de reserveringswebsite en kies voor reserveren voor OV-reiziger. U logt in met uw e-mailadres en het tijdelijke wachtwoord.
 4. Direct na het inloggen moet u uw tijdelijke wachtwoord wijzigen. Daarna kunt u uw rit reserveren.

3. Hoe reis ik met medische begeleiding?

Heeft u tijdens het vervoer met de Regiotaxi medische begeleiding nodig? Dan ontvangt u vanuit de gemeente een indicatie. Met deze indicatie mag u alleen reizen met de Regiotaxi als uw begeleider meegaat. De begeleider reist dan gratis mee.

4. Wat is de reserveringstijd voor mijn reis?

Boek uw reis telefonisch of online minimaal 1 uur van tevoren. Na 22.00 uur kunt u geen reservering maken voor ritten met een vertrektijd tussen 6.00 en 8.00 uur de volgende ochtend. Er is een uitzondering voor ziekenhuisbezoek. Dan kunt u 30 minuten van tevoren uw reis reserveren.