In de nacht van vrijdag 10 naar zaterdag 11 februari wordt er tussen 1:00 en 2:00 uur ‘s nachts een schakelkast geplaatst, waarvoor het nodig is om een halve rijbaan te stremmen. Op dat moment zijn verkeersregelaars aanwezig die het verkeer begeleiden.

Op 28 februari 's avonds om 20:00 uur zal de brug worden geopend voor doorvaart van een schip van Royal Huisman. Omdat de brug dan handmatig moet worden geopend, kan het oponthoud op de weg langer zijn dan gebruikelijk.

Fietsers en voetgangers

Tijdens de nachtelijke afsluitingen kan het langzame verkeer, zoals fietsers, voetgangers en landbouwverkeer tussen het testen door de brug wel passeren. Men moet tijdens deze nachten wel rekening houden met oponthoud van ongeveer 15 minuten. Tijdens het plaatsen van de bouwketen in de week voor 13 februari en tijdens het weghalen van de bouwketen eind maart/begin april zullen fietsers tijdelijk over een baan van bouwplaten worden geleid. Hierbij is er geen sprake van oponthoud.

Autoverkeer

De brug blijft tijdens de werkzaamheden beschikbaar voor het autoverkeer, met uitzondering van enkele nachtelijke afsluitingen, die nodig zijn om de brug te testen. Het gaat om de nachten van 15/16 maart en 16/17 maart. De testwerkzaamheden vinden plaats van 24:00 uur tot 6:00 uur in de ochtend. Het autoverkeer moet deze nachten gebruik maken van de omleidingsroute via de Steenwijkerweg (N333), de Beulakerweg/Blauwehandseweg (N334) en de Veneweg (N762).