Bataviastrand (watersportstrand)

Watersport leeft in Lelystad! Sinds 2020 is er een nieuwe hotspot in Flevoland voor de kleine watersport. Het 400 meter lange Bataviastrand is direct gelegen aan de oostzijde van het Markermeer bij Lelystad en is perfect om te (kite)surfen, suppen of kanoën.

Bataviastrand kenmerkt zich vanwege haar uitstekende ligging aan het Markermeer met vrijwel altijd gunstige wind, een ruim stuk water en de afwezigheid van waterplanten. Dit strand is uitstekend geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde kitesurfer.

Dit strand is aangelegd door Rijkswaterstaat in opdracht van provincie Flevoland naar aanleiding van groep enthousiaste watersporters verenigd in Stichting Hoekipadijk. Dit watersportstrand is populair onder de watersporters.

Let op! Het Bataviastrand is ingericht voor de watersport. Er is geen toezicht en de zwemwaterkwaliteit wordt niet gecontroleerd. Zwemmen is gevaarlijk en op eigen risico.

Bereikbaarheid

Bataviastrand is bereikbaar met de auto vanaf de Markerwaarddijk. Parkeren is mogelijk dichtbij het strand. In de zomer kan het druk worden. Let daarom goed op de actuele informatie van de provincie. Woon je in de buurt? Kom dan lekker op de fiets.

Provincie Flevoland is beheerder van Bataviastrand en draagt zorg voor het veilig en schoon houden van het strand. In de zomerperiode zijn afvalcontainers op het strand aanwezig evenals sanitaire voorzieningen. Bezoekers worden gevraagd het strand schoon achter te laten door zoveel mogelijk afval zelf mee te nemen.

Meer weten?

Meer weten over de actualiteiten op en rondom het strand? Kijk dan op op de Twitter van Flevowegen voor berichtgeving over parkeren en verkeersdrukte bij het strand.

Contact

  • Levensbedreigende of andere gevaarlijke situaties, neem dan direct contact op met politie of 112.
  • Handhaving en toezicht verloopt via de gemeente Lelystad. Denk aan geluidsoverlast, samenscholing of oneigenlijk gebruik strand. Contact: gemeente@lelystad.nl
  • Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met Provincie Flevoland: info@flevoland.nl
  • Overige meldingen kunt u doen bij de Omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreek: info@ofgv.nl