Werkzaamheden Larsersluis

15 jan 2024 - 1 mrt 2024

Larsersluis

Waar?

De Larsersluis in de Larsertocht en de Vleetweg bij Biddinghuizen.

Wanneer?

Van 15 januari t/m 1 maart 2024.

Reisinformatie

Wegverkeer

De Vleetweg is van 15 januari t/m 1 maart ter hoogte van de Larsersluis afgesloten voor alle verkeer. Dit betekent dat er een omleidingsroute voor fietsers, brommers en voetgangers en een omleidingsroute voor auto’s en landbouwverkeer wordt ingesteld. De omleidingsroute voor fietsers, brommers en voetgangers loopt via de Harderringweg, het fietspad langs de N305, het Karekietpad, het Larserpad en vice versa. De omleidingsroute voor auto’s en landbouwvoertuigen loopt via de Harderringweg, de Rietweg, de Vogelweg, het Larserpad en vice versa. 

Scheepvaart

Voor de scheepvaart is de Larsersluis gestremd van 15 januari t/m 29 februari. Het scheepvaartverkeer dat in de stremmingsperiode van de Hoge Vaart naar de Lage Vaart wil komen of andersom, zal via de Kampersluis of de Vaartsluis moeten varen.

Werkzaamheden

Er worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Zo krijgt de sluis nieuwe sluisdeuren, vernieuwen we het hydraulische aansturingssysteem, voeren we reparaties uit aan het beton en remmingwerken en plaatsen we nieuwe informatieborden. Verder vervangen we het hele elektrotechnische aansturingssysteem van de sluis.

Op de hoogte blijven

Via de gratis BouwApp kunt u de voortgang van de werkzaamheden volgen. Ook wanneer er onverwachte ontwikkelingen zijn zullen wij die in de BouwApp melden. U kunt de BouwApp downloaden via de App store, de Google Play store of rechtstreeks via deze QR- code. Als u de BouwApp opent kunt u het project opzoeken, GOBS of de naam van de brug of sluis.