Wonen laten groeien

We gaan de komende jaren flink groeien. Tot 2030 bouwen we er maar liefst 40.000 nieuwe woningen bij. Logisch want door onze ligging zijn we een ideale plek om te wonen, werken en recreëren. Middenin het groen en toch dichtbij de Randstad. Met een woningaanbod dat met 20% groeit, zijn we ook meteen een van de grootste groeiprovincies. We bouwen vooral woningen in een betaalbare prijsklasse. Of je nou een Tiny house zoekt of een ruimere eengezinswoning, in Flevoland is er voor iedereen voldoende keuze.

De Flevolandse Woonagenda

We willen allemaal in een mooi huis wonen, maar we hebben allemaal onze eigen woonwensen. Daarom hebben we samen met gemeenten de Flevolandse Woonagenda opgesteld. Hierin staan verschillende actiepunten die ervoor zorgen dat het hier goed wonen is voor iedereen. Ons woonbeleid is gebaseerd op drie pijlers:

  1. Met het project ‘100.000 woningen’ faciliteren we dat er snel nieuwe woningen gebouwd worden.
  2. Een goed aanbod van woningen voor verschillende doelgroepen. Waarbij we ook kijken naar het huidige woningaanbod, betaalbaarheid en duurzaamheid.
  3. Bekijken of ons woonbeleid en onze doelen daadwerkelijk gehaald worden.

Flevoland biedt meer

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning op een steenworp afstand van de regio Amsterdam, Utrecht of Amersfoort? Ontdek Flevoland: jouw bron van betaalbare woningen in het hart van Nederland!

In Flevoland worden woondromen werkelijkheid

Flevoland is dé plek waar dromen van een eigen huis werkelijkheid worden. Met een innovatieve aanpak en een toegewijde focus op het oplossen van het woningtekort, bouwt de provincie Flevoland huizen voor heel Nederland. Maar wat maakt Flevoland zo speciaal? Allereerst is het een van de jongste provincies van Nederland, wat betekent dat er veel ruimte is om te groeien en te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we efficiënt inspelen op de behoeften van inwoners uit omliggende regio's. Met uitstekende verbindingen via weg en openbaar vervoer is Flevoland gemakkelijk bereikbaar, zodat je kunt genieten van het beste van beide werelden: de rust van het platteland en de dynamiek van de steden. Je regelt je woonhuis in Flevoland makkelijk zelf.

Een thuis voor iedereen

Maar wat echt opvalt, is onze toewijding om goed wonen betaalbaar te maken. We begrijpen dat het huidige woningtekort een uitdaging vormt voor veel mensen. Daarom werken we hard om woningen te bouwen die voor iedereen toegankelijk zijn, met een focus op betaalbare prijzen zonder concessies te doen aan kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar een appartement, een gezinswoning of een groter project voor een samengesteld gezin, Flevoland heeft een breed scala aan woningen die aan al je behoeften voldoen.

Oud worden in een bloeiende gemeenschap

Maar er is meer! Naast betaalbare woningen biedt Flevoland ook een fantastische levensstijl. Met prachtige natuurgebieden, uitgestrekte polders en het adembenemende IJsselmeer voor de deur, ben je omgeven door groen en rust. Fiets- en wandelpaden bieden eindeloze mogelijkheden om van de natuur te genieten, terwijl moderne voorzieningen zoals winkelcentra en scholen altijd binnen handbereik zijn.

Flevoland is niet alleen maar een plek om te wonen. Het is een plek om te genieten van het leven en oud te worden. Samen met een bloeiende gemeenschap en een overvloed aan culturele evenementen en activiteiten, biedt Flevoland een rijke en diverse levensstijl voor alle leeftijden. Of je nu wilt ontspannen in de natuur, je carrière wilt ontwikkelen of je kinderen een veilige omgeving wilt bieden om op te groeien, hier vind je het allemaal.

Woondeals versnellen woningbouw

Dus waar wacht je nog op? Maak van Flevoland jouw (t)huis en profiteer van de unieke kans om een betaalbare woning te bemachtigen in een van de meest veelbelovende regio's van Nederland. Bovendien heeft de metropoolregio Amsterdam in maart 2023 baanbrekende Woondeals gesloten, waardoor de bouw van nog meer betaalbare woningen in Flevoland wordt gestimuleerd.

Download

Flevolandse Woonagenda

pdf - 13,36 MB
Open de pdf