Menselijk en sociaal kapitaal

Het onderwijs en de arbeidsmarkt zijn niet altijd goed op elkaar aangesloten. Het is voor bedrijven moeilijk om personeel te vinden. In een aantal sectoren is er ook nog een tekort aan goed geschoold personeel. Opleidingen gericht op deze sectoren, zoals bijvoorbeeld de techniek en de zorg hebben ook nog eens last van een kleine instroom van studenten.

Hoe gaat het nu?

Kansenongelijkheid, laaggeletterdheid, digibetisme en laaggecijferdheid hebben impact op onze beroepsbevolking. Flevoland heeft veel voortijdige schoolverlaters en een hoog onbenut arbeidspotentieel.

Wat is er nodig?

Doorgaande leerlijnen binnen het onderwijs, een inzet op Leven Lang Ontwikkelen en de transitie van de arbeidsmarkt naar een meer op skills (vaardigheden) - in plaats van op diploma’s - gerichte aanpak, zijn systeemveranderingen die nodig zijn voor de toekomst.

Talent kleurt Flevoland

Talent kleurt Flevoland is het jongerenprogramma voor scholieren en studenten in Flevoland. Hier kunnen zij aan de slag met het oplossen van provinciale uitdagingen. Ze gaan hun creativiteit en ideeën inzetten voor belangrijke maatschappelijk opdrachten, van échte opdrachtgevers. Op deze manier leren ze veel maken we samen onze provincie nog mooier, groener en leuker. Meer weten? Bekijk de webpagina van Talent kleurt Flevoland.

Samen met omgeving

Voor de realisatie van de visie en het economisch programma hebben we samen met ondernemers, onderwijsinstellingen, Statenleden en gemeenten thematische werksessies gehouden.

Vastgesteld Economisch programma 2023-2028 Menselijk en sociaal kapitaal

pdf - 212,30 kB
Open de pdf

Uitwerking werksessie

 

Dit is een weergave van een infographic de uitgeschreven tekst hiervan kunt u hieronder lezen.

Download

Samenvatting werksessie Menselijk en sociaal kapitaal

pdf - 3,23 MB
Open de pdf