Denk mee over een verkeersveilig Flevoland 

Tot en met 30 juni kunt u meedenken over het veiliger maken van de provinciale wegen in Flevoland. Dat is nodig, want er zijn steeds meer ernstige verkeersslachtoffers. Ook al is Flevoland een van de meest verkeersveilige provincies van Europa, elk slachtoffer is er één te veel. Als provincie willen wij:

  • 50% minder verkeersslachtoffers in 2030 en
  • nul verkeersdoden in 2050.

Dat begint met duidelijke en veilige wegen, zodat iedereen weet hoe het werkt. Onze provinciale wegen zijn te herkennen als driecijferige N-wegen, zoals de N309 Dronterweg, de N706 Vogelweg en de N331 Marknesserweg. U als weggebruiker, weet als geen ander hoe het veiliger kan op de weg. Denk daarom met ons mee voor een verkeersveilig Flevoland en werk met ons naar nul verkeersslachtoffers! 

Spreekuren op vier locaties

Om u te helpen met het invullen van de vragenlijst en om vragen te beantwoorden, organiseren we spreekuren op vier locaties in de provincie. De data, tijden en locaties hiervoor vindt u hieronder. Kom gerust langs en laat u informeren.

De spreekuren zijn van 17.00 tot 19.00 uur:

  • 18 juni: De Ducdalf, Espel (zaal met cafeetje)
  • 18 juni: Voorhuys Emmeloord, De Deel 20 (Pionierszaal)
  • 19 juni: De Lux, Zeewolde, Raadhuisplein 19-20
  • 20 juni: Open Hof, Dronten (zaal Zuid) 

Ook al is Flevoland een van de meest verkeersveilige provincies van Europa, elk slachtoffer is er één te veel. Denk met ons mee voor een verkeersveilig Flevoland en werk met ons naar nul verkeersslachtoffers! 

Hoe het werkt 

Via de vragenlijst op ons participatieplatform kunt u uw mening geven. Wij beheren en onderhouden ruim 500 kilometer 60-, 80- en 100-kilometer per uur wegen. Onze vragenlijst is specifiek gericht op provinciale wegen met een snelheidslimiet van 80 km/u. Aan het eind van de vragenlijst kunt u op een interactieve kaart verkeersonveilige situaties aangeven op álle provinciale wegen. Ook bent u welkom op onze spreekuren. Die houden wij op centrale plekken in alle Flevolandse gemeenten. De data en plaatsen van de spreekuren komen in juni op deze webpagina te staan.

Wat we doen met uw ideeën 

Als op 30 juni de vragenlijst is gesloten, gaan wij nadenken over alle ideeën en opmerkingen. Als het kan, gebruiken wij de uitkomsten om de wegen veiliger te maken. De uitwerking van de uitkomsten komt in een speciaal plan, het wegencategoriseringsplan van de provincie. Dit plan wordt in januari 2025 vastgesteld door het college van Gedeputeerde Staten.

Blijf op de hoogte

Wilt u weten hoe het gaat met de vragenlijst en de uitkomsten? Wij houden u op de hoogte via deze pagina.