Rondweg Lelystad-Zuid

De wegen in en rond Lelystad worden drukker. Daardoor kan het verkeer minder goed doorrijden en ontstaan er onveilige situaties. Door de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Warande en de groei van het aantal bezoekers naar Nationaal Park Nieuw Land komt er in de toekomst nog eens extra verkeer bij. De provincie Flevoland en de gemeente Lelystad willen een nieuwe Rondweg Lelystad-Zuid aanleggen om:

  • Problemen in de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid te voorkomen
  • Te zorgen voor een betere bereikbaarheid van de zuidwestkant van Lelystad

De weg loopt vanaf aansluiting 9 op de A6 tot en met de huidige Westerdreef. In september 2021 is een voorkeursoplossing vastgesteld door de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad.

Enkele punten uit de verkenning

  • De rondweg krijgt 2 x 2 rijstroken;
  • Op de kruispunten komen turborotondes, als ook uit onderzoek komt dat dit het veiligst is;
  • De weg wordt ingericht als een Parkway: met bredere middenbermen op een aantal plekken;
  • Het gebied tussen de Verlengde Westerdreef en Buizerdweg blijft open zodat zicht is naar het Nationaal Park Nieuw Land.

Denk mee

De provincie Flevoland en de gemeente Lelystad hebben belanghebbenden betrokken bij het proces. In de zomer van 2022 kon iedereen reageren op de plannen. De reacties hebben we zo veel als mogelijk verwerkt in de plannen. Alle reacties zijn verwerkt in een Reactienota. Deze is onderaan deze pagina te downloaden. Wilt u reageren of meedenken, of op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u aan voor de nieuwsbrief of stuur een e-mail naar rondweglelystadzuid@flevoland.nl.

Infograpic

Kunt u de infographic hiernaast slecht of niet lezen? Lees de infographic dan op de uitlegpagina (alleen tekst).

Download

Infographic participatie

pdf - 194,03 kB
Open de pdf