Digitale halteborden

De digitale informatieborden bij bushaltes in Overijssel, Flevoland en Gelderland worden vervangen. De borden zijn namelijk verouderd. Het werk gebeurt buiten de spits, zodat reizigers er zo min mogelijk last van hebben.

De nieuwe digitale informatieborden heten DRIS-displays (Dynamische Reis Informatie Systemen). Ze zijn moderner en duurzamer dan de oude. Op de digitale informatieborden staat hoe laat de bussen vertrekken. Ook staat er informatie op over vertragingen, omleidingen en alternatieve routes. Grote borden hebben LED-verlichting, zodat ze minder energie verbruiken. Kleine borden werken op een batterij die door zonnepanelen wordt opgeladen.

Bij een aantal bushaltes wordt het oude digitale informatiebord wel weggehaald, maar komt er geen nieuwe terug. Dit is bij haltes waar weinig mensen gebruik van maken. Reizigers vinden de dienstregeling dan in het bushokje of aan de haltepaal bij de bushalte. De dienstregeling staat ook op www.9292.nl.

Meer informatie

Sinds 2011 werken de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel intensief samen op het gebied van openbaar vervoer. De provincie Overijssel is eindverantwoordelijk voor het vervangen van alle digitale informatieborden in Flevoland, Gelderland en Overijssel. De provincie Overijssel heeft, mede namens de provincies Flevoland en Gelderland, een projectpagina ingericht op haar website. Hierop vind je algemene informatie over het project. Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan op www.overijssel.nl/bushaltes.