Gedeputeerde Hofstra en wethouder Lap bezoeken Dorhout Mees

8 feb 2024

Bezoek-Dorhoutmees-Hofstra

Vorige week bracht gedeputeerde Harold Hofstra samen met Siert Jan Lap, wethouder van de gemeente Dronten, een bezoek aan Dorhout Mees in Biddinghuizen. Dit bezoek was in het kader van de gezamenlijke portefeuille Recreatie & Toerisme en is gecombineerd met een bedrijfsbezoek.

Onderwerpen

Tijdens het bezoek kwamen ook onderwerpen zoals het huidige toeristische beleid en diverse samenhangende projecten met de gemeente Dronten aan bod. Op het gebied van recreatie en toerisme heeft de gemeente Dronten lokaal, regionaal en nationaal veel te bieden. De recreatie concentreert zich op en langs de randmeren en op het IJsselmeer. Binnendijks zijn de bossen en open natuurgebieden van grote waarde voor de recreatie. In de randmeerzone aan de oostkant van de gemeente bevinden zich grote attractieparken en worden (meerdaagse) evenementen georganiseerd, zoals Lowlands en Opwekking. Ook recreatiepunt Dorhout Mees is hier gevestigd.

Verleden en toekomst

Dinesh Chotoe van Dorhout Mees heeft de ontwikkelingen van het verleden en plannen voor de toekomst toegelicht en een rondleiding gegeven over het terrein. Dorhout Mees bestaat uit een restaurant, hotel, bar en is aanbieder van voornamelijk golven en kleiduiven schieten voor zowel particulieren als groepen.

Prettige samenwerking

Versterking van recreatie, toerisme en bereikbaarheid kan een substantiële bijdrage leveren aan de groei van werkgelegenheid in de gemeente Dronten en de provincie Flevoland. De gedeputeerde en de wethouder kijken uit naar een vruchtbare en prettige samenwerking in de gezamenlijke portefeuille.