Let extra op overstekende dieren

2 apr 2024

Reeën, damherten en andere dieren weten normaal gesproken wanneer het rustig is op de weg en steken dan over. Vanwege het verzetten van de klok (zomertijd) klopt deze natuurlijke klok nu niet meer. 

Minder hard rijden

De dieren steken eerder op drukke momenten over, bijvoorbeeld tijdens de ochtendspits. Let daarom extra goed op en pas uw snelheid aan. Veel aanrijdingen zijn namelijk het gevolg van een te hoge snelheid. Houd er ook rekening mee dat er meerdere dieren kunnen volgen.

Waarschuwen

Als u wild ziet langs de weg, dan kunt u toeteren als waarschuwing. Dit houdt de dieren alert maar helpt ook uw mede weggebruikers. Ziet u wild in de verte, gebruik dan uw waarschuwingslichten om met lage snelheid veilig te passeren.

In het geval van een aanrijding met wild groter dan een vos, bent u verplicht om te stoppen. Doorrijden is strafbaar. Bel de politie op het telefoonnummer 0900 - 8844. Doe dit ook als het dier weer wegloopt. Ga niet zelf achter het dier aan, maar wacht op de politie of dierenambulance. Als u twijfelt over een situatie met kleiner wild, bel dan 144.